Kezedben az egészséged?Kézreflexológia

2022.11.17

Tested több területén, nemcsak a talpon, a kézen is megtalálható a test szerveinek "képe". Kezeket fel, most egy kis kézreflexológia kell! Hidd el, tetszeni fog és szervezeted meghálálja a törődést!

A talpreflexológia után ismerkedjünk meg a kézreflexológiával! Tested több területén, nemcsak a talpon, a kézen is megtalálható a test szerveinek "képe". A tapasztalati és kísérleti megfigyeléseken alapuló, úgynevezett tenyértérképek segítségével könnyebben behatárolhatók az egyes szervek, testrészek reflexpontjai.

Kézreflexológia

A talpon, a méret miatt ugyan nagyobb területeken találhatóak meg az adott szervek, azonban a kezeden is könnyedén masszírozhatóak a szervrendszerek, szervek, hiszen a kezedet mindig látod, könnyen "elővehető", akár utazásnál, akár vendégségben, otthon, bárhol, bármikor alkalmazható a masszázs, a reflex pontok nyomása. Ezáltal, ahogy a talpmasszázsnál is, csökkenthető, vagy akár elmulasztható a fájdalom, a vérkeringés, nyirokkeringés felfrissül, az immunrendszer pedig erősödik a salakanyagok távozása által. A masszázst mindenki szereti, hát még ha ilyen jó hatása is van, miért ne próbálnád ki?!

Reflexológia pozitív hatásai számodra

Idegrendszeri hatás: A masszírozás, "nyomó hatás" által kiváltott idegimpulzusok a vegetatív idegrendszert érintik (belső elválasztású mirigyek rendszere, szabályozza a szervezet belső környezetét), az idegi működéseket szabályozzák, ezáltal megteremtik a szervezet belső egyensúlyát.

Fájdalomcsillapítás: A fájdalom azt jelzi, hogy az adott területen olyan zavar keletkezett, amellyel a szervezet öngyógyító mechanizmusai az adott pillanatban nem képesek megbirkózni. Az öngyógyító folyamatok aktivizálásával lehet a fájdalmat csillapítani, adott esetben megszüntetni, a csillapító anyagokat aktiválni. Ez a csillapító anyag az endorfin (örömhormon), mely 5-10- szer erősebb hatású, mint a morfium. A reflexológiai beavatkozással elérhetjük, hogy az agy fokozottabb endorfin termelésre adjon utasítást.

Keringést befolyásoló hatás, vérkeringés serkentő hatás: az erek rugalmasságát segíti megtartani, a sejtek jó oxigénellátását és a méreganyagok gyors elszállítását. 

Nyirokkeringést, immunrendszert befolyásoló hatás: nyirokrendszerünk immunrendszerünk működését segíti elő. Immunrendszerünk pedig szervezetünk védekező rendszere is egyben. A reflexológia az egészséges működését segíti elő, ezáltal szervezetünk méregtelenítő folyamatait aktivizálhatjuk, immunrendszerünk működését még jobbá tehetjük.

Endokrin-rendszeri hatás: A hormonrendszerünk harmonikus működését segíti elő, a belső elválasztású mirigyeink megfelelő működését. Alulműködés esetén serkenti, túlműködésnél csökkenti a kémiai anyagok vérbe jutását. Ezeken kívül lazító, feszültség oldó hatással, harmonizáló is bír, aktivizálja az úgynevezett pozitív stresszt, mely segíti a szervezetet alkalmazkodni, az akadályokat leküzdeni, valamint nagyobb teljesítményre ösztönöz. 

A reflexológia átsegíti a szervezetet a stressz okozta feszült állapotból a békés, nyugalmi állapotba, miközben hosszú távon fokozza a stressztűrő képességet is.
A test reakciói a reflexológiára
Jó ha tudod, a reflexológiai kezelésnél a szervezet valamilyen formán reagál, reakció keletkezik. Vannak azonnali reakciók, ilyenek például hangos sóhaj, pici fájdalomérzet (annál a pontnál, szervnél, ahol lerakódás van), izzadó végtagok, ellazulás, mosoly. Késői reakciók lehetnek a széklet, vizelet megváltozott színe, szaga (méregtelenítés következtében), orrváladék, fáradtságérzés, izomláz, fokozott izzadás. Erős reakciók esetén a kezelés intenzitását csökkenteni kell, időt kell hagyni a szervezetnek a gyógyító erő beindítására.

Tehát kezeket fel, most egy kis kézreflexológia kell

Hidd el, tetszeni fog és szervezeted meghálálja a törődést!