Stresszoldás masszázzsal

2022.02.09

Szorongás és stressz oldása masszázzsal 

A stressz és szorongás az élet szinte minden területén megjelenik: hat szellemi teljesítmé­nyünkre, lelki egészségünkre, társadalmi szerepeinkre, kapcsolatainkra. Ha nem kezeljük megfelelően, fizikai problémákat is okozhat, többek között megemeli a vérnyomást, és csökkenti a szervezet ellenálló képességét. Különböző krónikus betegségekkel, például szívproblémákkal és a cukorbajjal is összefüggésbe hozták. 

Nyugtató érintés

A masszázs izomlazító hatása folytán csökkentheti a stresszt és a szorongást, a felhalmozódott salakanyagok eltávolítása révén pedig beindítja a gyógyuláshoz szükséges folyamatokat. Számos illóolaj rendelkezik szorongásoldó tulajdonságokkal. A nyugtató hatású kamilla, jázmin, majoránna és mandarin felerősíti a masszázs jótékony hatásait. Minden masszázskezelés után azonnal érezni fogjuk a feszültségek, stresszek csökkenését szervezetünkben, ami ezzel párhuzamosan azt eredményezi, hogy elménk szintjén is növekvő nyugalomra teszünk szert. Ezt a változást a külső megfigyelő, mint a jellemben való pozi­tív jegyek megjelenését fogja észrevenni, míg mi ezzel egy időben azt vesszük majd észre, hogy a ránk nehezedő felelősséggel sokkal könnyebben tudunk bánni. Tisztábban tudunk gondolkodni, koncentrálni. Hatékonyabban tudjuk feladatainkat elvégezni, összeszedettebbek vagyunk. Meg kell tanulnunk energiánk fokozását és a stresszek eltávolítását. Az egészség, a nyugalom és a boldogság megőrzése érdekében mindenkinek meg kell tanulnia lazítani.

A stressz fizikai tünetei

A mindennapok során rengetek olyan "nemszeretem" helyzettel találkozunk amikor valamilyen stressz ér bennünket ,ez lehet egy új ruha felvétele (vajon jól áll?) ,vagy szülői értekezlet , vagy a munkahelyi nyomás.

A napi stressz nem kerül levezetésre ,feloldásra így testünk fizikailag is reagálni kezd rá, megemelkedett hormonszinttel.

Amire testünk feszültséggel reagál.

 Ilyen esetek után alakulhatnak ki az izomfeszülések, izomcsomók a hátunkon. Stresszcsomóknak is szoktuk nevezni. Feszülhet a nyakunk, becsípődik a derék, lumbágó, isiász alakulhat ki. Van akinél fejfájás jelentkezik. Ezeket a fájdalmakat célszerű masszázzsal oldani ,nem fájdalomcsillapítókkal, hiszen azok csak a tünetet nyomják el, kivéve a súlyos akut panaszt ahol azonnali orvosi segítség kell.

 Ha tartósság válik ez az állapot, akkor a stressz, a feszültség miatt kialakulhat a magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigyprobléma. A stressz a kezdeti fizikai fájdalmak után felborítja a hormonrendszert. Magas kockázattá válik a szívbetegség ,keringési rendelleneségek, stroke .

Ha nem teszünk semmit, akkor a hosszan fennálló stressz betegséget okozhat! 

Milyen betegségek alakulhatnak ki a stressztől? szorongás járhat állandó gombóc érzés a torokban, mellkas szorítással, mintha valaki rá ült volna a mellkasunkra, emésztési problémákat is okozhat, gyomorfekély, nyombélfekély hasmenést, akár székrekedést is, egyéni érzékenység alapján kinél melyik tünet jelentkezik gyengül a stressz hatására az immunrendszerünk, könnyebben kaphatunk el fertőző betegségeket akár az allergiás tünetek, szénanátha, asztmás rohamok is felerősödhetnek ha stresszesebbek vagyunk vannak, akiknek a kiütései a bőrén stressz hatására alakulnak ki többen tapasztalhatjuk, hogy ha sok terhet veszünk magunkra, akkor fájdalommal jelez a vállunk, hogy már le kellene tennünk A migrén kialakulását is összefüggésbe hozták a tartós stresszel stressz alatt csökken a szexuális érdeklődés, akár impotenciát is okozhat alvászavar (a kialvatlanság előbb utóbb balesethez vezethet) ingerlékenység, türelmetlenség hosszú távon romlanak az emberi kapcsolatok.