Blog

Rengeteget olvashatunk, hallhatunk vagy épp láthatunk olyan tanulmányokról vagy statisztikákról, amelyek bebizonyítják, hogy az ülőmunka, de leginkább az egyhuzamban, hosszú időn keresztül tartó ülő tevékenység káros az egészségünkre, tartásunkra, izomzatunkra, és számos egyéb betegség kockázatát is növeli, mint például a cukorbetegség.

Hozzávetőlegesen a magyar lakosság kétharmada végez a mindennapokban fizikai- és állómunkát különböző iparágakban. Könnyű fizikai munkát végzők teszik ki a legnagyobb csoportot, amely 36,1%-a a teljes foglalkoztatottság arányának. A kemény fizikai munkát ellátók 15,9%, míg az álló, de nem fizikai munkát végző személyek aránya 14,6% (ilyen például a...

Többször hallhattuk már a "fascia" vagy "fascia masszázs" kifejezéseket, de azt valóban tudjuk, hogy mi a jelentése ennek, milyen pozitív hatással lehet egészségünkre?

Izmaink, testünk folyamatos igénybevételen megy keresztül nap mint nap – sportolásnál, fizikai munkánál, de még irodai munkánál is.

Egyre többet kényszerítjük bele testünket olyan pozíciókba, melyek felelősek lehetnek a fájdalmainkért. Ugyanakkor kevesebb időnk jut olyan testmozgásra, mellyel ellensúlyozhatnánk például az ülő munka és a rossz testtartás okozta kellemetlenségeket. A fájdalom természetesen sokféle lehet, pontosan azért, mert rengeteg különböző okra vezethető...

Izületi fájdalom? Nem biztos, hogy ízületi a probléma!

Ha valaki azzal jön hozzánk, hogy „egyszerre minden ízülete fáj”, arra azt szoktam mondani, hogy – olyan nincs! Lehet gyulladás, kopás, lerakodás egy-egy ízületben, de egyszerre mindenhol, ami egyszerre okoz tüneteket is – az nem ízületi probléma!