❈ Funkcionális táplálkozási tanácsadás

Funkcionális táplálkozási tanácsadás személyre szabva

Napjainkban rengeteg problémát okoz az étkezés, nem csak az alapanyagok minősége, hanem néha a bőség zavara miatt is. Mégsem jutunk megfelelő mennyiségű táplálékhoz hiába eszünk. Puffadást és egyéb panaszokat okoz…Vagy képtelenek vagyunk lefogyni, hiába a diéták sora.

Ismerős ugye?

Egyéni, személyre szabott, funkcionális szemléletű táplálkozási tanácsadással foglalkozom. Azért funkcionális, mert azt tanítom meg a vendégeimnek, hogy bizonyos ételek vagy ételcsoportok milyen hatással vannak a szervezetükre, fogyasztásuk mennyiben befolyásolja a fogyással és az egészséggel kapcsolatos céljaikat. Fontosnak tartom, hogy olyan ételeket együnk, amikkel valóban tápláljuk a szervezetünket, melyek fogyasztásával valóban elérhetjük az ideális formát és a jó egészséget. Táplálkozásunk igazodjon az életvitelünkhöz, szokásainkhoz.


Mivel azonban mindannyiunk szervezete, életvitele más, különböző egészségügyi kihívásokkal is küzdünk, egyénileg kell azt meghatározni, hogy mi lesz a számunkra egészséges étkezés. Mi az amit hosszú távon is képesek vagyunk tartani.

A legtöbb étel nem önmagában egészségtelen, de az elkészítésük és a fogyasztásuk függ az adott személy egészségügyi állapotától és céljaitól.


Mely esetekben tudok segíteni Neked?


 • súlyvesztés vagy hízás, ideális súly megtartása
 • általános közérzetjavítás, vitalitás, jó forma elérése, ha egy életre szeretnéd megtanulni, hogy mit jelent számodra az egészséges táplálkozás
 • hormonális egyensúlytalanságok esetén (pajzsmirigy alul-vagy túlműködés, PCOS, petefészek ciszták, ösztrogéndominancia, mellékvese kifáradás, stb.)
 • ételérzékenységek, élelmiszerallergiák esetén
 • hisztaminérzékenység esetén
 • hormonális eredetű bőrproblémák, ekcéma esetén
 • emésztőrendszeri diszfunkciók esetén (IBS, IBD, krónikus puffadás, SIBO, reflux)
 • autoimmun megbetegedések esetén (Hashimoto, Chron-betegség, psoriasis, stb.)
 • inzulinrezisztencia esetén

Funkcionális táplálkozási tanácsadás menete

Elérhetőségeim:
meditaegeszseg@gmail.com
+3670 602 9818

 • Érdeklődésedet kérlek jelezd a meditaegeszseg@gmail.com email címre (de a Kapcsolat menüpont alatt is tudsz nekem írni). Ezután felveszem Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük az igényeidet.
 • Mielőtt megkezdjük a közös munkát, szerződést kötünk.
 • Az e-mailes egyeztetés után részletes kérdőívek kitöltésére kerül sor. Ezek kielemzése során megtudom az összes olyan hasznos információt (egészségügyi állapotod, étkezési szokásaid, esetleges intoleranciák, allergiák, napirend, étel preferenciák, motivációk, célok, stb.), amelyek nélkülözhetetlenek számomra ahhoz, hogy egy teljesen személyre szabott étrendet állítsak össze számodra. Amennyiben rendelkezel leletekkel, diagnózisokkal, kérlek azokat is küldd el nekem. Amennyiben az anyagod átnézése után úgy gondolom, hogy további laborokra, vizsgálatokra lenne szükség, ezt jelezni fogom Neked.
 • A kérdőívek, labor- és egyéb leletek tanulmányozása után, egy online konzultáció keretében még részletezzük az információkat, felteszem a kérdéseimet azokkal a témákkal kapcsolatban, melyek esetleg pontosításra szorulnak, és kicsit "személyesen" is találkozunk.
 • Az online konzultációt megelőzően állítom ki a számlát, melyet a konzultációig kell kiegyenlítened.
 • A konzultációt követően egy héten belül email-en, PDF formátumban küldöm neked a Személyre szabott táplálkozási ajánlásodat. Ennek terjedelme kb. 20-30 oldal, és tartalmaz minden olyan információt, ami ahhoz szükséges, hogy megvalósítsd a táplálkozással kapcsolatos céljaidat (naponta hányszor, mikor, mit egyél, mekkora mennyiségben, milyen alapanyagokat használj, azokat hogyan készítsd el, mely ételek fogyasztása kifejezetten ajánlott a számodra, melyeket kerülj el, bevásárlólista, receptek és az összes átadott információ háttere, oka). Az ajánlás összeállításánál minden információt figyelembe veszek, melyet előzőleg megtudtam Rólad, beleértve az egészségügyi kihívásaidat és az ételpreferenciáidat/allergiákat/érzékenységeket is.
 • Fontos, hogy nem írok konkrét étrendet az ajánlásban, hanem recepteket, bevásárló listát, étel típusokat a jelenleg használatban lévők helyett, (mennyiségekkel, beszerzési helyekkel) bizonyos étkezéseidre (külön reggelire, ebédre/vacsorára, kisétkezésekre), a számodra ajánlott kalóriaértékekben és arányokban. Ezekből egy-egy napi étkezésedet Te szabadon össze tudod állítani.
 • Miután elküldtem az Ajánlást, és alaposan áttanulmányoztad, még találkozunk egy online 60,-igény szerint 120 perces konzultáción, ahol felteheted a kérdéseidet.
 • Az utánkövetés egy együttműködési időszakkal valósul meg, melyben emailen tartjuk a kapcsolatot. Az alap együttműködési időszak 4 hetes, ezalatt nincs korlátozva az emailek száma. Az együttműködésünk alatt folyamatosan segítelek, hogy a gyakorlatban is meg tudd valósítani az Ajánlásban leírtakat.
 • Az együttműködés bármikor meghosszabbítható. Az együttműködési időszak kezdete az utolsó online konzultáció időpontja.