Termékenységi masszázs

2022.01.05

Hogyan oldható meg, hogy minden teljesen simán menjen? A növekvő stresszfaktor az életvitel során nagy hatással van a reproduktív képességre, és negatív irányba befolyásolhatják a termékenységet. 

MIRŐL SZÓL A TERMÉKENYSÉG-MASSZÁZS?

A meddőség egyik gyakori oka a petevezetékek elzáródása. Amikor egy nőnek sérült vagy elzáródott a petevezetéke, akkor annak két lehetséges következménye van. Az egyik, hogy a hímivarsejtek nem képesek eljutni a petesejthez, a másik, hogy a megtermékenyített petesejt nem éri el a méhet. 

A terhesség egyik esetben sem tud bekövetkezni.

A petevezeték sérülését vagy elzáródását számos tényező okozhatja, például kismedencei gyulladás, endometriózis, vagy sérülés, illetve műtét következtében létrejött hegesedés. A termékenység-masszázsra talán megfelelőbb kifejezés a hasi terápia: a kezelés során specializált masszázstechnikákat alkalmaznak, melyekkel a petevezetékeket, illetve a méhet és a petefészket masszírozzák. A masszázst végezheti terapeuta, de egyesek a technikák otthoni elsajátítása is lehetséges, főként a mozgás terápia részei a kezelésnek.

 A termékenység-masszázshoz jótékony hatások egész sorát kötik, például hogy javítja a reproduktív szervek vérkeringését, lazítja a hegszövetet és kitisztítja a petevezetékeket, helyreállítja a méh normál állapotát és helyzetét, és így tovább.

Testünk nem terheli magát, ha nem képes a terhet kihordani. Először a szervezet egyensúlya kell, hogy helyreálljon, kezdve izmaink és csontozatunk normál működésével, fontos a keringés és az immunrendszer általános jóléte.

Ezek közben akár együttesen már el lehet kezdeni a célirányos kezelést is , hasi masszázzsal, és a talp reflexológiai masszázsával. Ezt követően speciális mozgások elsajátítása is fontos hiszen otthon ezt folytatni kell, az Aviva torna egy hasi vérbőséget fokozó tornasor ami könnyedén elsajátítható, és fenntartja, fokozza a hasi belső szervek és nemző szervek vérellátását egészséges működését.

 A MASSZÁZS KÖZVETETT HATÁSA A TERMÉKENYSÉGRE 

Mivel a masszázsnak közvetlenül nincs hatása a termékenységre, orvosi kezelés nem elhagyható csak megtámogatható vele. A reproduktív szervek egészségére közvetett módon ugyan, de hasznosnak bizonyulhat. Fizikai egyensúlyt teremt, megfelelő izom és keringést állandósít. Ezt tudományos kutatások is alátámasztják a masszázs nyugtató hatása révén segít enyhíteni a szorongást és a stresszt, melyek szintén csökkentik a teherbeesés esélyét. Gyakran egyfajta ördögi kör is kialakul: a stressz rontja a termékenységet, ami aztán tovább növeli a babaprojekttel járó stressz szintet és csak még inkább megnehezíti a fogantatást. Ezen a ponton beszédterápiával is oldható a stressz, vezetett beszélgetéseinkkel kialakítjuk a megfelelő tervet, a lehető legnyugodtabb és kielégítőbb életvitelhez.

Minden kezelés egyénre, személyre szabott, bejelentkezés időpont foglalással lehetséges.