Izom és ízületi kimozgatások

2022.01.05

Az egyik legáltalánosabb érzés a derékfájdalom. Az emberek 99%-a szenved csípőcsont elmozdulásban.


Mindennapi életünk során soha, egyetlen percre sem pihen a gerincünk, és az azt tartó izmok. Minden mozdulatnál, még relaxált testhelyzetben is vázat alkot, melynek az egyik legérzékenyebb pontja a derék-, és csípőtájék. 


A testtartás nem mindig szögegyenes, sőt a legritkább esetben az, ilyenkor az itt található izmok megnyúlnak. Nem is kell hajolni hozzá, elég kicsit lazábban ülni, és pontosan ez a helyzet áll felül. 

Aztán megérkezik a fájdalom 


Minden szépen, fitten, fiatalosan működik, aztán azt veszed észre, hogy egy párnát raksz a derekadhoz, nem tudsz helyből azonnal megfordulni, de távol ugrani már biztos nem. 

Szokták mondani, hogyha már fáj, akkor elkéstél. Ez az izmok esetében a legtöbbször egyáltalán nem igaz. A leggyakoribb oka a derékfájdalomnak a túlzott terhelés, de súlyosabb esetben okozhatja lumbágó, gerincsérv és isiász, a csigolyák által képzett gerinccsatorna szűkülete. 

Mi a megoldás? 


Az izom és ízület terápia olyan komplex, izomlazító, ízületstimuláló és nyirokmasszázs elemeket is tartalmazó teljes test kezelés, amelynek célja a test statikai egyensúlyának és szimmetriájának, és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása, vagy - az adott esetben felbomlott egyensúly - helyreállítása. Ha a testünk szimmetrikus, izmai-kötőszövetei lazák, akkor az egész test vér-, nyirok-, és energiakeringése tökéletes, így egyszerűen erősebb az immunrendszer, könnyebb és fájdalommentes a fizikai mozgás .

A terápia célja, hogy az aszimmetrikus és emiatt diszharmonikus emberi test szimmetriáját visszaállításuk, nyirokmirigyek működését és a normális véráramlást visszahozzuk, ezáltal az öngyógyító folyamatot aktivizáljuk és az ízületi betegségeket megelőzzünk, illetve a már kialakult kórképek gyógyulását elősegítsük.
Fontos, hogy nem helyettesíti az orvosi ellátást, kevésbé súlyos tünetek esetén azonban megelőzheti azt.

A masszázst a nyirokutak mentén a nyirokkapukat érintve végezzük, amivel egyúttal lehetővé válik a testben a szabad nyirokáramlás is. Erre azért van szükség, hogy a véráramlást megfelelő mértékűvé tegyük, kiegyenlítsük azt a test minden pontján. Az ízületek kimozgatásával feloldjuk azok blokkolódásait, izom és ínszalag letapadásokat, kisebb deformációkat, és a teljes szervezet harmonikus működését állítjuk vissza.

A nyomó-, és izomterápiát kiegészíti az ízületek mobilizációja, kíméletes kimozgatása - a masszázs fogás során a test szinte valamennyi ízületének lazítására végezünk célzott fogásokat - az ízület természetes mozgáshatárain belül.
Fontos, hogy nem cél az ízület mindenáron való kilazítása, egy-egy régóta kötött ízület sokszor csak a harmadik, negyedik masszázs alkalmával, vagy még később lazul meg, enyhe ropogó hangot adva. A csontosan átépült vagy sérült ízület nem fog kilazulni, ennek kimozgatására a masszázs során nem is törekszünk. A mobilizáció nem okozhat fájdalmat. 
Ez a fogás nem azonos a csontkovács által végzett manipuláció technikájával, ahol az ízületet az izmok ellenállása esetén is bemozgatják - ebben a kezelésben nincs csont- ,csak a mozgás anatómiai határáig van ki mozgatva az ízület, Terápiás technikával lassabban, fájdalommentesen érjük el ugyan azt a célt,a test teljes rehabilitációját az izmok ízületek,csontok helyreállítását.


A kezelés, könnyű laza öltözetben a földön, tatamin (szivacson) történik. 

Foglalj időpontot elérhetőségeinken , és a masszázst teljesen Rád szabjuk, hogy újra fájdalom nélkül élj.