Blog

Az érszűkület Magyarországon is komoly népegészségügyi problémát jelent. Egy olyan betegségről van szó, amely sokakat érint, ám a legtöbben csak a késői szakaszban veszik észre a tüneteket. Mielőtt azonban mélyebben belemerülünk a betegség hátterébe és annak kezelési lehetőségeibe, érdemes megnéznünk néhány adatot és statisztikát.

Mindannyian vágyunk arra a bőrre, ami a frissesség és fiatalság kisugárzását tükrözi, igaz? De mi lenne, ha elárulnánk, hogy van egy csodás, (és talán a legfontosabb) természetes módszer, amivel nemcsak a stressztől szabadulhatsz meg, de a bőröd is megfiatalodik? Ez az arcmasszázs, ahova most egy történelmi és modern utazást fogunk tenni.

Rengeteget olvashatunk, hallhatunk vagy épp láthatunk olyan tanulmányokról vagy statisztikákról, amelyek bebizonyítják, hogy az ülőmunka, de leginkább az egyhuzamban, hosszú időn keresztül tartó ülő tevékenység káros az egészségünkre, tartásunkra, izomzatunkra, és számos egyéb betegség kockázatát is növeli, mint például a cukorbetegség.

Hozzávetőlegesen a magyar lakosság kétharmada végez a mindennapokban fizikai- és állómunkát különböző iparágakban. Könnyű fizikai munkát végzők teszik ki a legnagyobb csoportot, amely 36,1%-a a teljes foglalkoztatottság arányának. A kemény fizikai munkát ellátók 15,9%, míg az álló, de nem fizikai munkát végző személyek aránya 14,6% (ilyen például a...

Többször hallhattuk már a "fascia" vagy "fascia masszázs" kifejezéseket, de azt valóban tudjuk, hogy mi a jelentése ennek, milyen pozitív hatással lehet egészségünkre?

Izmaink, testünk folyamatos igénybevételen megy keresztül nap mint nap – sportolásnál, fizikai munkánál, de még irodai munkánál is.