❈ Kismama masszázs ❈

Miért szükséges a kismamának a masszázsterápia?

Növekvő fizikai kényelem és csökkenő stressz

A kismama masszázs által alkalmazott finom simogatások és lágy nyomások nem csak a fizikai állapotot, hanem a lelki jólétet is elősegítik. Ez a fajta kezelés elősegíti a szervezet természetes relaxációs folyamatát, amely során csökken a kortizol, azaz a stresszhormon szintje. Ennek eredményeként a várandós anyukák könnyebben és gyorsabban képesek ellazulni, ami hozzájárul a terhességgel járó stressz és szorongás mérsékléséhez.

Az egyik legnagyobb ellenség, a hátfájás

A terhesség alatti hátfájás és a különböző kellemetlenségek csökkentésére is kiválóan alkalmas a masszázs, mivel a kezelés során a masszőr speciálisan a megterhelt területekre koncentrál. Az ilyen módon javított vérkeringés elősegíti a fájdalom enyhülését és a szervezet gyorsabb helyreállását.

Javuló alvásminőség

A masszázs jelentősen javíthatja a várandós anyukák alvásminőségét is. A stresszoldó hatások és a lágy érintések elősegítik a mélyebb, pihentetőbb alvást, ami nemcsak a kismama, de a terhesség zavartalan lefolyását is támogatja. 

Miért szükséges a babának a kismama masszázs?

Vérkeringés és oxigénellátás

A kismamamasszázs jelentősen javítja a véráramlást az anya testében, ami fokozza az oxigénszintet és a tápanyagokat, amelyek így hatékonyabban jutnak el a fejlődő magzathoz. Ez alapvetően fontos a magzat egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez.

Magzati stressz csökkentése

A masszázs során bekövetkező relaxáció nem csak az anyának, hanem a magzatnak is előnyös, mivel a nyugodt állapot pozitív hormonális változásokat indít el, amelyek a méhlepényen keresztül érik el a magzatot. Az anya által tapasztalt békesség és boldogság endorfinok felszabadulását eredményezi, amelyek pozitív hatással vannak a magzatra is, ezáltal segítve annak stresszmentes fejlődését a méhben.

Érzelmi kötelék

A masszázs elősegíti az anya és a magzat közötti érzelmi kötődés erősítését is. Az érintés által lehetővé válik az érzelmi kapcsolat mélyítése a várandósság időszaka alatt, ami lehetővé teszi az anya számára, hogy már korán szoros kapcsolatot alakítson ki gyermekével.