Termékenység talpmasszázzsal?

2022.10.19

TALPMASSZÁZS


A talpunk az a testrészünk, amelyről az ősz kezdetén megfeledkezünk, és csak tavasszal pillantunk újra rá, amikor előszedjük a szekrény mélyéről a szandálunkat. Pedig a talpunk sokkal érdekesebb dolgokat tartalmaz, mint néhány bőrkeményedést. Több, mint 7000 idegvégződés található rajta, így alkalmas arra, hogy masszázs segítségével rajta keresztül az egész szervezetünket kezeljék.A talpmasszázs feladata, hogy a szervezet saját gyógyító erőit támogassa. Végezheted saját magad, csinálhatja a párod, de a legjobb eredményt akkor érheted el, ha szakképzett masszőrhöz fordulsz.

Mik azok a reflexzónák?

A talpad számodra csak egy testtájék a többi közül, egy reflexológus számára azonban értékes térkép. Térkép, amelyen az egyes apró területek az energiapályákon keresztül a különböző szerveidhez kapcsolódnak. Ezek a területek az úgynevezett reflexzónák.A reflexzónákban gyakorlatilag az egész emberi test tükröződik. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a baloldali szerveknek felel meg.

Hogyan működik a talpmasszázs?

A masszázs során a reflexológus különböző pontokra - a reflexzónákra - nyomást gyakorol. A zónákon keresztül ingerelhetőek vagy nyugtathatóak a különféle szervek. A megfelelő zónák masszírozásával nő az adott zónához rendelt szerved vérbősége, javul az anyagcseréje, keringése, fokozódik a méreganyagok kiválasztása. Ez utóbbi azért is fontos, mert a meddőség egyik gyakori oka a szervezet méreganyagokkal történő túltelítettsége, amely fokozottan jelentkezik az ivarsejtekben, és így gátolja a megtermékenyülést.A masszázs szabályozza a hormontermelő mirigyeid működését is, így amennyiben babát szeretnél, hasznos alternatíva lehet az esetleges orvosi kezelések kiegészítésére.

Mit jelenthet ha fáj a talpad? 

Amennyiben a talpad bizonyos zónái a masszázsra érzékenyen reagálnak, akkor az azt jelenti, hogy a zónához tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn. A talpmasszázsnak tehát diagnosztikai funkciója is van. Ugye milyen klassz?

Miért fontos a talp masszírozása?

Az ősember lába természetesen fejlődött, folyamatos ingerek érték, a reflexzónák gyakorlatilag állandó masszázs alatt álltak. A mai ember lábára cipőt kényszerítenek, így a láb elveszítette önerősítő (és önmasszírozó) funkcióját. Pedig a lábunkra életünk végéig szükségünk van, nap, mint nap. Ugyanúgy, ahogy a szívünkre, vagy az agyunkra, így fontos az ápolása, "dédelgetése".

Mi a reflexológia célja?

A reflexológia célja, hogy az emberi szervezet energetikai egyensúlyát visszaállítsa, és ezzel az egészséges életműködést biztosítsa. A talpmasszázs célja tehát a szervezet regenerálása, gyógyítása - természetes módon.

Milyen gyógyító mechanizmusokkal hat a talpmasszázs?

• Serkenti a vér- és nyirokkeringést.
• Erősíti az immunrendszert.
• Elősegíti a salakanyagok kiválasztását.
• Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését.
• Fájdalomcsillapító hatással bír.
• Stressz- illetve feszültségoldó hatása van.A feszültségoldó hatás azért lényeges, mert az esetlegesen hosszan elhúzódó sikertelen próbálkozások a leendő kismamára fokozott lelki megterhelést rónak. A kudarcok miatti feszült lelkiállapot oldásában nagymértékben tud segíteni a masszázs, amely segít ellazulni, kikapcsolódni, energiával töltekezni.

Bárki megtanulhatja!

Talpmasszázst bárki végezhet, csak csinálja szakszerűen. A masszírozás alapfokon megtanulható akár könyvből, akár tanfolyam keretében. Az önmasszázsnak azonban az a hátránya, hogy nem tudsz annyira ellazulni, mintha behunyt szemmel hátradőlve a székben hagynád, hogy kellemes meditatív zene mellett nyomkodják a tappancsodat. A masszázs ritmusa sem biztos, hogy megfelelő lesz, na és persze az sem biztos, hogy pontosan megtalálod, melyik szervedet hol és mennyi ideig kezeld masszírozással. (Mindkettő fontos tényező a masszázs sikere szempontjából.)

Mikor érdemes alkalmazni?

• Anyagcsere betegségek esetén.
• Csökkent hormontermeléssel járó betegségek esetén: pl. pajzsmirigy-probléma.
• Nőgyógyászati problémák esetén.
• Szív- és keringési problémák esetén.
• Asztma, allergia esetén.
• Hólyag- és vesepanaszok esetén.
• Emésztési zavarok kezelésére.
• Reuma esetén.
• Bőrproblémák javítására.A talpmasszázs elsősorban kiegészítő terápia. Komolyabb panaszok esetén mindenképpen orvosi segítséget is igénybe kell venni.

Milyen gyakran érdemes kezelésre járni?

Ha a masszázs célja az egészséged megőrzése, a jó közérzet fenntartása, akkor elegendő havonta egyszer (illetve ahogy a szervezetünk kívánja) ellátogatnod egy masszázsra.Amennyiben betegséget, valamilyen egészségügyi problémát szeretnél gyógyíttatni talpmasszázzsal, akkor ajánlatos hetente több alkalommal egy intenzív, minimum 8-10 alkalomból álló kezelésen részt venned. A kezelés hossza, intenzitása nagyban függ a probléma súlyosságától, illetve hogy a szervezeted hogyan reagál a masszázsokra.

Mikor nem szabad masszírozni?

Vannak helyzetek, amikor nem szabad masszázst alkalmazni, például ha lázas vagy, vagy ha akut gyulladás van a szervezetedben.Nem szabad tovább masszíroztatni továbbá:
• törött láb
• gombás láb
• gyulladt, visszeres láb
• erősen dagadt, ödémás láb
• veszélyeztetett terhesség
• illetve súlyos szívbetegség, pacemaker esetén.

Vannak-e mellékhatások?

Mellékhatásai nincsenek, ugyanakkor a kezelés hatására a tünetek átmenetileg felerősödhetnek. Emellett előfordulhat a vizelet és a széklet ideiglenes sötétebbé válása, ez a talpmasszázs méregtelenítő hatásának köszönhető. Az izzadás is fokozódhat, ennek szintén méregtelenítő funkciója van, de átmeneti jellegű.

Az esetleges meddőségi problémák masszázzsal történő kezelésének más útja is van. Egy igen speciális masszázsfajta, amely közvetlen kontaktust teremt a belső szerveiddel is.Ha bővebben is szeretnél tudni róla, vedd fel velünk a kapcsoltatot.