Neked hol fáj a legjobban ?

2023.01.16

Neked hol fáj?
 

Sokkal többen szenvednek ízületi betegségektől! És minden nap fájdalmat tapasztalnak! A legsúlyosabb fájdalom, amiről álmodni sem mertek!

Ez a legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek – a probléma alábecsülése. Az ízületek nem kezdenek el hirtelen fájni. Ez nem egy vírus, amely még aznap kiüt. Az ízületi fájdalmak fokozatosan fokozódnak, a betegben kialakul az úgynevezett lojalitás – ilyenkor az ember megszokja a fájdalmat és együtt tud vele élni.

Sokan húzzák, nem tesznek megfelelő intézkedéseket, fájdalomcsillapítókkal enyhítik a fájdalmat, a betegség előrehalad, tönkreteszi az ízületeket és elvágja a normális élethez és a teljes mobilitáshoz vezető utat.

Ugyanakkor az ízületi gyulladás nagyon gyakran érinti a még munkaképes lakosságot, azaz az emberek rokkanttá válnak - vagy kénytelenek állandóan leküzdeni a fájdalmat, hogy megélhessenek.

Csak a hivatalos adatok szerint Magyarországon több mint 800 000 ízület beteg van, és mintegy 300 ezren szenvednek rheumatoid arthritisben (kb. harmada súlyos fogyatékos).

Az ízületi gyulladás és az arthrosis gyakorisága növekszik. 
Túlzott fizikai aktivitás, különösen professzionális sportolás vagy monoton gyártási műveletek során. Megállapítást nyert, hogy a varrónőknél leggyakrabban a kéz ízületeinek, a légkalapácsot használó munkásoknál pedig a könyök- és vállízületeknél alakul ki arthrosis. Más szóval, az a porc szenved először, amelyiket a legtöbb teher éri.
Hormonális zavarok. Nőknél ez gyakran a menopauzával jár.

Van e erre megoldás ?
Rendszeres mozgás és masszázs !
Mit csinál a masszázs az izületekkel ?
-Serkenti a verkeringést
-Oldja az izomfeszülést
-Visszaadja az izmok normál méretét
-Eléri a fasciális réteget,és segíti a collagén termelést
-Beállitja a nyirokkeringést
-Méregtelenít
-Salaktalanítja az izmokat

Miert fontos ez ?

Mert az izületek jobban fájnak egy rossz vérellatás miatt, begyulladnak ha nem tudnak mozogni, és csillapodik a fájdalom ha a szervezet működését helyreállitjuk ezzel lehetővé téve a mozgás funkciókat.

Visszaadva a mozgásra való szabadságot!