Mit csinál a nyirokmasszázs? 2. rész

2023.07.14

Előző részünkben összefoglalóan beszéltünk a nyirokmasszázs hatásairól, most viszont ássunk a dolgok mélyére, valamint vegyük szemügyre a súlyos betegségek esetén gyakorolt pozitív hatásait.

Értsük meg újra a nyirokrendszert!

A nyirokrendszer, nevéből adódóan is, több elemből alkot struktúrát. Fő alkotóelemei az erek, fehérjék, víz, immunrendszeri elemek, valamint salakanyagok. A nyirokcsomók ezutóbbiakat szűrik ki.

A legnagyobb ilyen csomópontok a nyakban, ágyékban, hónaljban találhatók, amelyeknek mind egy küldetése van, mégpedig "tiszta" vért juttatni a véráramon keresztül a szívbe.

Ezért fontos a táplálkozás, a vegyszerek, tartósítószerek és méreganyagok kizárása, vagy erős limitálása. Így erősíthető immunrendszerünk, tehát így tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzéséért.

Milyen hatásai lehetnek a nyirokmasszázsnak?

A leghamarabb szembetűnőek:

1. Meggátolja a puffadást (a lábon is)

Természetes folyamat, mikor szervezetünk folyadékot tart vissza, ilyenkor a hasunkon és lábunkon elnehezedő érzés lesz urrá. Ezek tisztításához a nyirokrendszert kell segítségül hívni, aminek az egyik legjobb "mankója" a nyirokmasszázs. Ez az egyik oka, hogy minden nyirokmasszázs kezelésünket követően a vendégek könnyebbnek és energikusabbnak érzik magukat.

2. Segít a narancsbőr ellen

A narancsbőr a bőrszövetek között kibúvó zsírsejtek okán jön létre. A masszázs kezelés alatt külön kiemelhető terület a narancsbőrrel sújtott felület, amely több kezelés után már látványos eredményt mutathat mitöbb, a fogyásban is segít.

3. Ragyogj!

A kezelt bőrfelület egy könnyed ragyogást kölcsönöz a bőrnek, annak köszönhetően, hogy a masszázs serkenti a vérkeringést. Ezt nem kizárólag csak a végtagokon, dekoltázson vehetik észre vendégeink, hanem az arcbőrön is, ami önbizalmat is kölcsönözhet.

4. Legyűrni a sérülést

Egy-egy sportsérülés eredménye, hogy a sérült területen nem kering megfelelően, vagy épp egyáltalán nem kering folyadék, így extra duzzanatra lehetünk figyelmesek. Ez a puffadás az első pontban említett okok miatt a nyirokcsomókból is eredhet, ezért a duzzanat megoldásához lehetséges, hogy nyirokmasszázsra nyílik szükség.

5. Oldja a feszültséget, de nem csak a gondolatokban

A nyirokmasszázs pihentető, független a könnyed, energikus eredményétől. A söprésszerű mozdulatok, valamint a nyirokáramlás felszabadítása a feszültségek eltüntetésében csodákat tesz.

Milyen hatásai vannak súlyos betegségek esetén?

Reuma

A betegség előrehaladtával gyenge nyirokáramlást tapasztalhat a beteg. Ez egyenesen hozza a szövetek duzzanatát, így fokozódik az ízületi fájdalom, akár funkcióvesztés is felléphet és változik a bőrtónus.

A nyirokmasszázs ezt a hatást csökkenti eredményesen.

Krónikus vénás elégtelenség

Akkor beszélhetünk erről a betegségről, ha a lábakban található vénák fala nem megfelelően működik. Ez erősen nehezíti a vér visszaáramlását a szívbe.

Ezesetben a nyirokmasszázs ezt a véráramot gyorsítja fel, teszi gördülékenyebbé.

Fibromyalgia

Egy egészen nehezen felismerhető, könnyen félrediagnosztizálható betegség, mely során egész testre kiterjedő izom-, és ízületi fájdalmat tapasztal a beteg. Ezen felül fáradékonyság, depresszió, valamint görcsök jellemezhetik. Továbbá bőridegi gyulladás, így bőrön tapasztalható elszíneződés, szövetek duzzadt állapota fordulhat elő.

A nyirokmasszázs bizonyítottan enyhíti a depressziót, merevséget, görcsöket, egy szóval a fibromyalgiában szenvedő betegek életminőségét javítja.