Miért várunk a fájdalomra?

2023.04.28

Izmaink, testünk folyamatos igénybevételen megy keresztül nap mint nap – sportolásnál, fizikai munkánál, de még irodai munkánál is.

A masszázs segítségével egy sportolásból eredő letapadt izom feloldása, vagy az irodai székben töltött hosszú órák által kialakult hát, derékfájdalom enyhítése is lehetséges. Biztosan azzal sem mondunk újat, hogy milyen jótékony hatásai vannak a rekreációs szolgáltatásoknak. Szauna, gőzkabin, masszázs -ilyenkor nem csak fizikálisan frissülünk fel, hanem mentálisan is. 

Mégsem haszlájuk ki ezeket a lehetőségeket rendszeresen egészségünk megóvására,inkább csak akkor amikor már jelenkeznek a rossz közérzet jelei a fájdalom ,nehezebb mozgás, kedvetlenség,fáradékonyság.

A legtöbb ember vita nélkül elfogadja, hogy háztartási gépeinket és járműveinket rendszeresen szervizbe kell vinni, hogy megbízhatóan működjenek. Sőt azt még törvény is előírja, hogy időközönként le kell vizsgáztatnunk a kocsinkat. Szentelünk-e a szervezetünknek is ennyi figyelmet, vagy megvárjuk, amíg valami komoly baj alakul ki? Sokszor alábecsüljük testünk bölcsességét, és nem veszünk tudomást a szükségleteiről, csak amikor már megbízhatatlanul működik, rossz a teljesítménye.

Gyakran nehéz bebizonyítani, hogy azért nem betegedtünk meg, mert tettünk érte valamit, pedig nyilvánvaló, hogy a komoly betegségek - szívpanaszok, diabetes és így tovább - nem egyik napról a másikra alakulnak ki. Sokszor előzi meg őket az egészséges testműködés zavara, a rossz táplálkozás, a testmozgás hiánya vagy a komoly stressz. A kis egyensúlyhiányok felismerése és megszüntetése csökkenti annak kockázatát, hogy felhalmozódva komoly betegséghez, megromlott egészségi állapothoz vezessenek. Minden tünet a test üzenete, hogy vigyázzunk, valami baj van. A modern gyógyászat többnyire orvosságokkal vagy műtétekkel "gyógyítja" a tüneteket. Az alternatív –  azt hangsúlyozza, hogy a test önmagát gyógyítja, s a tünetek azt jelzik, valami nincs rendben, és a szervezet védekezik.Ilyenkor fontos, hogy figyeljük az apró jelekre. 

Szervízeljük le a testünket is rendszeresen!

A  keringési rendszer artériákból, vénákból és a nyirokrendszerből  áll, amelyek oxigénnel teli vért szállítanak a szívtől a szövetekbe,majd oxigén nélküli vért vissza a szívbe. A véráram, nyirokáram szállít tápanyagot és vizet is a szöveteknek, és ez viszi szét a hormonokat és enzimeket a szervezetben. Elszállítja a szervekből és kiüríti a szervezetből a salakot. 

A vér mindig elsősorban oda áramlik, ahol valamilyen tevékenység folyik. Vagyis, ha testgyakorlást végzünk, akkor az izmokba megy, amikor éppen emésztünk, az ebben részt vevő szervekbe. Ha sokkos állapotban vagyunk, vagy nagyon nagy nyomás nehezedik ránk, kezdjük elveszíteni az uralmat magunk fölött. Nem tudunk normálisan gondolkodni, mindent elfelejtünk. Mindez amiatt történik, mert a vér visszahúzódik agyunk gondolkodó részéből. Rossz a keringésünk.


Az érintés felébreszti az idegrendszert, és segít a keringés újraelosztásában. Ez minden masszázsra igaz, a szervezet öntudatlanul reagál az érintésre, különböző masszázstíposokkal ez tovább fokozható az adott probléma irányába.  A keringést arra serkentjük, hogy bizonyos izmokba, az agy adott területére egy szervbe vagy mirigybe áramoljon,serketjük a keringést ,vagy a nyirokáramot .
Az így aktívált keringés kimossa a salakanyagot az izmokból lehetővé téve azok ellazulását, így a fájdalommentes mozgást, csökkenti a stresszt.

Aktiválhatjuk, újraindíthatjuk a nyirokkeringést , ami méregteleníti a szervezetet és újra indítja annak teljes háztartását, köztük a hormonális illetve emésztőszervit is.


Az emberi szervezetnek is kell a törődés, szánj időt magadra , izmainknak,izületeinknek az átmozgatás, serkentés. Keringésünknek a frissítés, lelkünknek pedig az összes mentális jótékony hatása.

A rendszeres masszázs nem gyógyszer, de nagyban hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez.

Próbáld ki milyen érzés egy "fullszervíz", töltődj fel és élvezd a mozgás szabadságát.

Jelentkezz be online