Miért jó a "lágy csontkovácsolás"?

2022.12.02

Ha a gerinccsigolyák elmozdulnak, nyomást gyakorolnak a kilépő ideggyökökre-energia pályákra, így negatív irritáció jön létre.


A mozgás hiányában az ízületek és izmok megkeményednek, összecsomósodnak. Ezek a kis "göbök" képesek a gerinccsigolyákat egymástól eltolni, vagy összecsúsztatni, valamint a gerincoszlop mellett húzódó idegszálakat feszíteni, nyomni, esetleg megsérteni. A tüneti kezelések, a különböző fájdalomcsillapító, izomlazító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, sajnos a problémák elmélyüléséhez és további súlyos szövődmények kialakulásához vezethethetnek, és komoly mellékhatásaik is vannak. 

A lágy csontkovácsolás során a csigolyákra nem fejtenek ki közvetlenül nyomó feszítő hatást. Durva erőkifejtés helyett az energiakezeléssel, masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek kis segítséggel többnyire maguktól helyükre ugranak. Nem a csontokra, hanem az izomzatra és az ízületekre hat, a finom mozdulatok, segítségével néhány perc alatt fájdalommentesen megszüntethetőek azon tünetek, amelyek fájdalmat okoztak.

Kímélőbb és kockázatmentesebb kezelési mód a gerincproblémák kezelésére, a meglévő jó állapot fenntartására az ősi népi tradíciókon alapuló lágy csontkovácsolás. A mozgás-szervrendszer fellazításával (az izmokon keresztül) és nyújtásával, valamint az ízületek, csontok finom, óvatos kimozgatásával érjük el a kívánt hatást a kezelés során.


Napjainkra az elmozdult ízületek, letapadt izmok és az ezek során kialakuló helytelen tartás sajnos igen elterjedt civilizációs betegséggé vált. 

Amikor tartós stressz hatására vagy a test egyoldalú terhelése miatt valahol állandó feszültség és fájdalom alakul ki, ösztönösen beindul bennünk egy a fájdalomérzetet könnyítő kompenzációs folyamat.
Például, ha fáj a bal bokánk, elkezdünk felvenni egy olyan tartást, melyben bal lábunkat kevésbé terheljük, inkább a jobb lábunkat erőltetjük.

Sajnos innentől kezdve a test ösztönösen tovább alkalmazkodik, tulajdonképpen teljesen intelligens módon. A kevésbé használt izmok elsatnyulnak, leépülnek (atrofizálódnak), az aktívak továbberősödnek, ezáltal a testben aszimmetria alakul ki és ezt mind az ízületek, mind a vázrendszer megsínyli. A test kilazításával, a fájdalmas gócok megszüntetésével, az ízületek mozgáshatárának tágításával ez az aszimmetrikus helyzet javítható, megszüntethető.
Lágy, de erőteljes mozdulatokon alapuló masszázzsal alapozzuk meg az izomzat és az idegrendszer ellazulását.