Mi a maderoterápia ?

2023.01.02


Mi a maderoterápia?

Ez olyan masszázs, amely az alakformálásra, a bőr alatti zsír és a cellulit lebontására irányul. A masszázs után a bőr feszes, jobb szerkezetű, egyenletes színtónusú lesz.
A maderoterápiához speciális anatómiailag kialakított fából készült eszközöket használnak. A legelterjedtebbek a barázdált, illetve textúrált felületű hengerek. Különféle alakú mozgatható kerekekből vagy kockákból állnak. További eszköz a több szögben és hajlításban kialakított simító, amelyet a test bármely területén lehet használni, valamint a speciális fa köpölyözők.

A maderoterápia előnyei

A maderoterápiára fel kell készülni. A masszázs előtt növelni kell a folyadékbevitelt és mellőzni kell a nehezebb fizikai tevékenységeket. Megfelelő, ha közvetlenül a terápia után lepihenünk, ugyanis a regenerációs fázisban a masszázs hatása erősebb.

Mit várhat a rendszeres maderoterápiától?
-feszes és sima bőr egyenletes tónussal,karcsúbb test jól meghatározott ívekkel,a bőr szerkezetének javulása,a cellulit, a bőr alatti zsír és a striák enyhülése,a nyirok állapotának, az ellenálló képességnek és az anyagcsere javulása,izomlazítás,izom- és szövetfájdalom csökkentése,hangulatjavítás, stresszcsökkentés.

Egy masszázs = karcsú test?

Sajnos ez nem így működik. Bár a terapeuták már három alkalom után látható eredményeket ígérnek. Egy kezelés 30-45 percig tart és egy ciklusban 10-15 terápia javasolt, ideális esetben minden második nap. A látható eredmények érdekében legalább hetente kétszer.