Jöhet egy kis otthoni wellness az ünnepek alatt?

2022.12.09

Karácsonyi relax rituálék

Halmozd el magad szeretettel és gondoskodással az ünnepek alatt is. Ezek a kis stresszűző rituálék segítenek, hogy ismét megtaláld önmagadat, elcsendesítsd a gondolataidat és újra karácsonyi hangulatba kerülj.

Az egész évben felgyülemlett stressz, december végén még inkább fokozódik. Bár az ünnepek a pihenésről, a relaxálásról szólnak, mégis az előtte lévő hetekben a sok szaladgálásban, dekorálásban, főzésben sokszor teljesen kimerülünk karácsonyra.

Szerencsére nem feltétlenül kell wellness szállodába menni, hogy ellazuljunk egy kicsit. Íme, néhány trükk, hogy jobban érezd magad az ünnepek alatt is.Karácsonyi kávé vagy forró csoki szünet
Nagyon fárasztó tud lenne, ha túlpörögjük a karácsonyi készülődést és a legtökéletesebb ajándék keresését a családnak.
Tudom sürget az idő, és szeretnénk gyorsan túlesni rajta, de ne sajnáld az időt arra, hogy megállj és igyál egy meleg italt, csendben vagy beülj egy kávézóba, akár egyedül is. Pár perc pihenés napközben egy csésze karácsonyi ízvilágú kávéval csodákat tesz.
Hagyd most a fogyókúrádat is, vétek lenne kihagyni egy bögre forró csokit sok-sok pillecukorral a tetején.

Otthoni wellness a fürdőszobában
Kényeztesd magad!

Relaxálj fürdősóval vagy néhány csepp nyugtató illóolajjal illatosított vízben.Ha nincs kádad, vegyél egy csodálatos, forró zuhanyt, és érezd a vízcseppeket a bőrödön. Képzeld azt, hogy a víz minden felesleges dologtól megtisztít. Ez a legkellemesebb módja a stressz, a depresszív hangulat elűzésének és a merev izmok ellazításának.
A nyugtató fürdő akkor a leghatékonyabb, ha nem melegebb a víz 40 foknál, és nem tart tovább 20-25 percnél. Szerezz be egy vízi párnát, amelyet a hátadhoz tehetsz, mialatt a kádban fekszel. Ezzel még kényelmesebbé teheted a fürdőkádban való lazítást.
Ha végeztél, kényeztesd a bőröd tápláló krémekkel. Lassan masszírozd végig a testrészeidet és adj hálát minden egyes csontért, izomért, amelyek erőt adnak a testednek.

Pihenés gyertyafényben
Készítsd elő a szobát!

Relaxáció közben ne a megszokott lámpákat kapcsold fel, helyettesítsd őket inkább néhány illatos gyertyával vagy sólámpával. A pislákoló, hangulatos gyertyák fénye javítják a hangulatod, a finom karácsonyi illatok pedig segítenek ellazulni és megnyugtatják a lelked.Illóolaj varázslat a lakásban
Töltődj fel kellemes illatokkal! Az aromaterápia stresszoldó hatása kiemelkedő. Szerezz be egy szép párologtatót és csöpögtess bele téli illóolajokat. 

A rozmaring, a levendula, a narancs, a mézeskalács és a fenyő illata segíti az ellazulást, és a hangolódást a karácsonyra.


Ha van kedved, próbálj ki egy egyszerű mindfulness gyakorlatot is: Ülj le egy percre és tudatosítsd az illatokat magad körül. Lélegezz! Hagyd, hogy a kiválasztott olaj illata beburkoljon. Ez az apró gyakorlat gyorsan visszaránt a jelenbe.

Minél többször sikerül figyelni a jelen pillanatra és a környezetedre, annál inkább fogod érezni ennek a pozitív hatásait.


Kedvenc téli olajaim:

szantálfa - megnyugtat

jázmin - önbizalom növelő

levendula - ellazít

borsmenta - inspirál

rózsa - harmóniát teremt

fahéj - energetizál tisztít