Immunrendszer erősítése masszázzsal

2022.09.02
 A masszázsnak számos jótékony hatása van, de azt talán kevesen tudják, hogy ez a sokoldalú gyógymód növeli a szervezet ellenálló képességét, amire a mostani időszakban különösen nagy szükségünk van. Ráadásul a stresszoldó kezelések garantáltan ellazítanak.


Az őszi-téli hűvös, napfényszegény hónapokban a szervezet kimerül, fogékonyabbá válik a fertőzésekre és betegségekre.
Ilyenkor jóval nagyobb teher hárul az immunrendszerre, hogy eredményesen ellenálljon a kórokozók támadásának. A védekező rendszer megerősítéséhez megfelelő "munícióra" van szükség. Az őszi-téli szezon kedvenc immunerősítő zöldségei (cékla, brokkoli, sütőtök, hagymafélék), a két fontosabb védő hatású nyomelem (cink, szelén) és a leghatékonyabb immunerősítő teák (lapacho, fagyöngy, körömvirág, kakukkfű, csipkebogyó, gyömbér) mellett masszázzsal is kellőképpen felvértezhetjük magunkat a vírusok és baktériumok ellen.

MÉREGTELENÍTÉS FINOM MOZDULATOKKAL

- A masszázs nemcsak az izomfájdalmakra, a merev ízületekre és a stressz ellen hatékony gyógyír, de a betegségek megelőzésére és az immunrendszer erősítésére is.

Ebből a célból elsősorban a nyirokmasszázst javaslom. 

A nyirokrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a méreganyagok és baktériumok testből történő eltávolításában.

Aktiválása különösen a  őszi  időszakban ajánlott, hisz támogatja az immunrendszert, segíti a fertőzések, gyulladások leküzdését. Ha a nyirokkeringés jól működik, beindul a szervezet öntisztító, méregtelenítő folyamata: a méreg- és salakanyagok kiürülnek a vesén, emésztőrendszeren keresztül. A méregtelenítés hatására erősödik az immunrendszer, ez pedig beindít bizonyos öngyógyító folyamatokat.

- A szervezet tisztulását elősegítő nyirokmasszázs során a hagyományos masszázsnál megszokott erőteljesebb masszázsfogások helyett, körkörösen végzett, a szív ritmusát követő, finom, pumpáló és simító mozdulatokat alkalmazva fejtünk ki enyhe nyomást, ezáltal serkentjük a nyirokcsomók működését. A kezelés célja, hogy eltávolítsuk a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat, és fokozzuk a szervezet ellenálló képességét. A nyirokmasszázs felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait, és hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből.

FONTOS A BŐSÉGES FOLYADÉKBEVITEL!

A  nyirokmasszázst kúraszerűen javasoljuk, ami általában 4-6 alkalomból álló kezelést jelent,ha a vendég úgy igényli, állapotfüggően eleinte heti két kezeléssel. Később fenntartó jelleggel k hetente ,két hetente vagy  havonta egyszer ajánlják a jótékony terápiát, ami elegendő abban az esetben, ha mellette odafigyelünk a megfelelő folyadékbevitelre.

- Igyunk naponta 2-3 liter folyadékot gyógyteák, (ásvány)víz, zöldség és gyümölcslevek formájában 
- A bőséges folyadékfogyasztás felpörgeti a szervezetet és kimossa belőle a méreg- és salakanyagokat, amelyek a masszázs alatt elkezdenek kioldódni a kötőszövetekből.

SOKOLDALÚ GYÓGYMÓD

A masszázsnak amellett, hogy ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben, számos más pozitív hatásai is vannak. Például javítja az alvásminőséget, és jótékonyan hat az izomzatra.

- Nagyon sokat segíthet az ortopédiai, illetve a reumatológiai panaszok kezelésében, és a mozgáshiány kellemetlen velejáróinak az enyhítésében. Hatékonyan oldja az izomgörcsöket, és fokozza az izmok teljesítőképességét 
- Továbbá a masszázs hatására a bőr pórusai kitágulnak, ezáltal javul a sejtek oxigénellátása, nő a sejteket tápláló anyagok felvétele, és gyorsul a méreganyagok távozása.

A LÉLEKRE IS HAT

Ez a kezelés az előbb felsorolt jótékony hatásain túl javítja a közérzetet és garantáltan nyugtató hatású.

- Nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja Kikapcsol, feltölt, kiválóan oldja a stresszt, és ha csak másfél óráig is, de kiszakít a hétköznapok feszültségekkel teli hajtásából.
Masszírozás közben a helyiségben halk, relaxáló zene szól, a kezeléshez finom, kellemes illatú masszázsolajat használok, ami segít az ellazulásban. Ha a vendég teljes mértékben el tudja engedni magát és át tudja adni magát a masszázs élményének, élvezetének, akkor ez csodákra képes.