Derék, hát probléma kezelése masszázzsal

2023.03.23
Izom és izületi kimozgató masszázzsal a derék és hátfájás ellen 

Igencsak sokan szenvedünk hát-, illetve derékfájással, ami nem meglepő sajnos. A rohanó világ ráadásul arra kényszerít minket, hogy azonnal saját kezünkbe vegyük az ügyet, és nekiálljunk gyors és könnyű megoldást keresni. Az internet pedig rengeteg praktikát és tanácsot ont a nyakunkba ilyen helyzetekre is. Azonban nem árt, ha óvatosak vagyunk, és nem próbálunk ki olyan masszázstippeket és fogásokat, melyekhez egyáltalán nem értünk. Bízzuk magunkat inkább szakemberre, nem fogjuk megbánni!

 

Mi lehet az oly gyakran kínzó hát- és derékfájdalom oka?

Egyre többet kényszerítjük bele testünket olyan pozíciókba, melyek felelősek lehetnek a fájdalmainkért. Ugyanakkor kevesebb időnk jut olyan testmozgásra, mellyel ellensúlyozhatnánk például az ülő munka és a rossz testtartás okozta kellemetlenségeket. A fájdalom természetesen sokféle lehet, pontosan azért, mert rengeteg különböző okra vezethető vissza. 

A már említett, mozgáshiányos életmód és a helytelen testtartás mellett szóba jöhet még egy hirtelen rossz mozdulat, vagy túlzott megerőltetés is, amikor izom-, vagy ízületi húzódás miatt fáj a hátunk. De állhat a háttérben sérülés, esetenként pedig súlyosabb, gerincet érintő betegség is. Derékfájás szintén hasonló okokból kínozhat minket, és nagyon gyakori jelenség, hogy a kettő együtt jár. 

Hogyan segít mindezen az Izom és Izületi masszázs?

A több ezer éves hagyományokon alapuló terápiás  masszázs, manuálterápiás fogásokból álló masszázs célja, hogy a fent említett fájdalmakat eloszlassa, a merevségeket feloldja, és szabad energiaáramlást biztosítson testünkben. Mindezt az izmok nyújtásával, „kihúzásával”, nyomásával, illetve különböző testhelyzetek felvételével biztosítja. Segítségével egy rugalmasabb, egyben oldottabb és elengedett állapotba kerülünk. Így tökéletes megoldást jelenthet a hát- és derékfájás kezelésére.

Ez a  kimozgató masszázs csökkenti a ezeket a fájdalmakat, sőt, akár teljesen el is mulaszthatja őket. Ez azért lehetséges, mert nem csupán ideiglenes segítséget nyújt a fájdalmas területeken, hanem az egész testet energetizálja, egyensúlyba hozza, így testileg és szellemileg is aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk. Az izmok merevsége megszűnik, ruganyosnak érezzük magunkat utána és könnyedebb lesz a mozgásunk is.