Amit a köpölyözésről tudni kell.

2022.10.24

Napjainkra a köpölyözést újra-felfedezi a társadalom, ami már több száz éve velünk van. Sportolóktól kezdve, hírességeken át, egyre elterjedtebb kezelési formává válik. Biztos Te is láttál már edzőteremben, vagy uszodában embereket, akiken bizonyos méretű piros körök ékeskedtek, különösen a vállon, karon, és a háton. Ez a köpölyözés eredménye, ami egy tradicionális kezelési fajta. Segíti a feszült izmok fellazulását, gyorsan enyhíti az izom és ízületi fájdalmakat, jótékonyan hat a vérkeringés felfrissülésére, és mindezt a masszázsnál esetenként sokkal hatékonyabb formában. A következő cikkben megismerheted a köpölyözés 8 csodálatos egészségügyi előnyét.

A köpölyözés jót tesz a keringésnek

A vákuumos szívóerő élénkíti a szövetekben a keringést, azokon a régiókon, ahová felhelyezzük őket. Ezeket legtöbb esetben a kezelést végző masszőr határozza meg, vagy Te is megmondhatod, hol szeretnéd applikálni a köpölyt. A felfrissülő keringés eredményeként a véráram gyorsulni fog, így az segíti az izommerevség csökkentését és a sejtregenerálódást egyaránt.

Hatékony méregtelenítő hatása van

A köpölyözés egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a folyamat során a szövetek és szervek méregtelenítő funkcióba kezdenek. Ez a mai, mérgekkel és tartósítószerekkel erősen telített világban igencsak előnyös dolog. A köpöly ellazítja a testet, ami így hatékonyabban tudja feloldani a toxinokat. A felfrissülő vérkeringés pedig gyorsabban tudja szállítani a kiürülő méreganyagokat. Ez a két előny kéz a kézben segít, hogy egészségesebb lehess.

A köpölyözés segít leszámolni a szorongással

Mikor a masszőr végighalad a köpölyökkel a testeden, a bőrt ért ingereknek köszönhetően a paraszimpatikus idegrendszer beindul. Ez a rendszer segíti a szívritmus csökkentését, támogatja az emésztést. Ennek köszönhetően könnyebben kerül a test relaxált állapotba, ami az alvás minőségében jelenik meg.

Segít megszabadulni a hegektől és narancsbőrtől

Ahogy korábban beszéltünk róla, a felfrissült vérkeringés révén a test jelentős méregtelenítő fokozatba kapcsol. Ennek számos pozitív előnye van a testedre nézve. Elősegíti a nyirokrendszer regenerációját, segíti a felgyülemlő felesleges folyadékok eltávozását és jótékony hatást gyakorol a narancsbőrre, striára és hegekre. Rendszeres kezelést követően a sokkal szebb, feszesebb bőrt várhatsz el, mint előtte, ezért szépülni vágyóknak is javasolt.

Javíthat a viszér kezelésében

A viszér rengeteg ember életét megkeserítő panasz, amik leginkább a lábakon jelentkeznek. Megjelenésük a vénák nem megfelelő működéséről árulkodnak - a vénák gyengén küldik vissza a vért a szív felé, így vérbőség lép fel, aminek hatására az erek megcsavarodnak és kidudorodnak. Egy igen kellemetlen betegség. A köpöly erre is megoldással szolgálhat, hiszen a kúra segíti hogy a beteg területet friss, oxigénben dús vér érje. A viszér a köpölykezelés hatására visszahúzódik és méretben is csökkenés érhető el. A keringés javul, ezzel pedig a fájdalom enyhül. Kiemelkedően fontos, hogy kezelés előtt mindenképp javasolt háziorvossal egyeztetni, mivel súlyosabb esetekben már nem alkalmazható a kezelés.

Segíti a légutak egészségét

A köpölyözés akár a légzőszerveink egészségét is elősegítheti, így a megfázás, hörghurut, de akár az asztma is hatékonyan kezelhető vele. A szívóhatás fellazítja a tüdőben lerakódott szennyeződést, váladékot, így az könnyebben fel tud szakadozni, elősegítve a gyógyulást. Mindemellett a kezelt területre oxigénben gazdag, friss vért szállít. Légúti megbetegedések köpölyös kezelésére a harangokat célszerű a hát illetve a mellkasra is felhelyezni. Arc és orrüreg gyuladás esetén hatékony lehet itt is kezelést végezni, ami fellazítja a lerakódást, és elősegíti a tisztulási folyamatokat.

Javítja az emésztést

A köpöly remek és egyben természetes megoldást jelenthet emésztési zavarokkal küzdők számára. A vákuumhatás segíti, hogy az emésztőrendszerbe friss oxigéndús vér kerüljön, ezzel serkentve az emésztési folyamatok beindulását. Hatékonyan csökkenti a bélelzáródás okozta panaszokat is. Beindítja a perisztaltikus mozgást, és ezzel lendületbe hozza az emésztőrendszert. Ha egy gyomorrontás, vagy bélzáródás megkeseríti az életed, akkor ezek a kis harangok, alhasi tájékra felhelyezett kúrája csodákat művelhetnek a problémáddal.


Fokozza a teljesítményt

Vérkeringés fokozó hatása által növeli az izmok teljesítőképességét,így sportolásnál is kifejezetten hatásos.

Jó ha tudod kezelés előtt

A köpölyözés fantasztikus kezelési forma és egyben sokkal hatékonyabb is tud lenni, hiszen a harangocskákkal kifejtett vákuumhatás sokkal intenzívebb a test számára. Számos egészségügyi területen hatékonyan alkalmazandó, de van néhány szabály, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani, mielőtt kezelésre jelentkezel.

Kik számára javasolt a kezelés?

  • fejfájással, migrénnel küzdőknek
  • ízületi betegségben szenvedőknek
  • izom és ínproblémákkal küzdőknek
  • vérnyomás problémás betegeknek
  • gyomor és emésztési problémákkal küzdőknek
  • légúti panaszos betegeknek


Alkalmazott  köpölytechnikáink

Csúszó ,vákum köpöly

elektromos köpöly

száraz, ülő köpöly