A nyári test télen készül!

2022.11.23

MezoDerma cellulit - masszázzsal a gyönyörű testért

Nagyon csábítóan hangzik, hogy szép vonzó alakot formálhat, lefogyhat és ehhez nem szükséges edzeni. A MezoDerma masszázs sokat segíthet az alakformálásban. Milyen ez a masszázs és miért ajánlott leginkább nőknek?


Mi a MezoDerma?

Ez olyan masszázs, amely az alakformálásra, a bőr alatti zsír és a cellulit lebontására irányul. A masszázs után a bőr feszes, jobb szerkezetű, egyenletes színtónusú lesz. Közben a nyirokrendszerre is nagy hatással van így a méregtelenítés is folyamatosan biztosítva van
Ez a masszázs típus különösen alkalmas nők számára, mivel a férfi és a női test bőr alatti szövete eltérő. Ezért a cellulit, népiesen narancsbőr túlnyomórészt a női testen alakul ki. A masszázs célja, hogy javítsa a problémás testrészek küllemét, ahol leggyakrabban alakul ki a nem kívánt bőr alatti zsír és a látható a cellulit.


A MezoDerma cellulit masszázshoz speciális anatómiailag kialakított fából készült eszközöket használnak. A legelterjedtebbek a barázdált, illetve textúrált felületű hengerek. Különféle alakú mozgatható kerekekből vagy kockákból állnak. További eszköz a több szögben és hajlításban kialakított simító, amelyet a test bármely területén lehet használni, valamint a speciális  köpölyözők. Ultrahang és infra, valamint a régi bevált thermo hatások, illetve a tekercselés.


A masszázs évszázadokkal ezelőtti eredetét a keleti országokban találhatjuk, modern formáját Dél-Amerikában, Kolumbiában és Brazíliában alakították ki.
 

Mint a nyirok , vagy a cellulit masszázsra erre a masszázsra is  fel kell készülni. A masszázs előtt növelni kell a folyadékbevitelt és mellőzni kell a nehezebb fizikai tevékenységeket. Megfelelő, ha közvetlenül a terápia után lepihenünk, ugyanis a regenerációs fázisban a masszázs hatása erősebb.

Mit várhat a rendszeres masszázstól?

Feszes és sima bőr egyenletes tónussal, karcsúbb test jól meghatározott ívekkel,

a bőr szerkezetének javulása,a cellulit, 

a bőr alatti zsír és a striák enyhülése,

a nyirok állapotának,

 az ellenálló képességnek és az anyagcsere javulása, 

izomlazítás, izom- és fájdalom csökkentése, 

hangulatjavítás,

stresszcsökkentés,

jobb alvás

 Egy masszázs = karcsú test? Sajnos ez nem varázslat, itt sem lehet azonnal és látványos eredményeket elérni, és minden alkat ,test más, másképp reagál. Személyes konzultáción megbeszéljük az ütemet és a lehetőségeket.


A masszázs akkor a leghatékonyabb, ha az egészséges életmódhoz tartozó tevékenységek közé sorolja. Ez azt jelenti, hogy ezt a kezelést könnyebb ételek fogyasztásával, megfelelő folyadék bevitellel, sok alvással és mérsékelt fizikai aktivitással /ideális esetben a friss levegőn/ kell kombinálni. Feltétlenül vegye figyelembe a masszázst végző terapeuta tanácsát is.


Ellenjavallatok

Ez a cellulit-nyirok masszázs eléggé leterheli a szervezetet, hiszen kihat a folyadékmozgásra, a nyirok mozgására és ezáltal az immunrendszerre is. Más masszázsokhoz hasonlóan, ha komolyabb egészségügyi problémákkal küzd, a masszázs előtt érdemes orvoshoz vagy terapeutához fordulni.

A masszázs nem javasolt a következő állapotok esetén:
visszér, bőrbetegségek, friss sebek, trombózis, akut fertőző betegség, gyulladás a szervezetben, terhesség, szoptatás, onkológiai betegségek, cukorbetegség, ellenőrizhetetlen magas vagy alacsony vérnyomás.


A melegebb napok első jeleinek beköszöntével sokan ráébredünk, hogy télen elhanyagoltuk alakunkat és bőrünket, pulóverek, kabátok alá rejtettük.
A rendszeres ápolás jutalma a szépen ívelt test és a ragyogó bőr! Hiszen a nyári test télen készül....